19 octombrie 2010

Scurtă biografie a Marelui Maestru Le Sang




Marele Maestru Le Sang - succesorul admirabil de Vovinam Viet Vo Dao

Maestru Le Sang s-a născut în toamna anului 1920 in provincia Thanh Hoa, Ha Noi. El a fost fiul cel mare al lui Le Van Hien (1887-1959) şi al lui Nguyen Thi Mui (1887-1993). Mai avea două surori mai mici care sunt Master Le Thi Xuat şi Le Thi Huong.
Master Le Sang , în 1939 avea dificultăţi la picioare,cu mersul. Luând sfatul mamei sale, el a fost de acord să practice artele marţiale, în scopul de a întări picioarele şi pentru a îmbunătăţi sănătatea sa fizică ca un întreg. În toamna anului 1940, Maestrul Le Sang a inceput sa practice artele martiale Vovinam la Scoala Normala, Colegiul de Pedagogie cu Marele Maestru Nguyen Loc. Cu abilităţile sale naturale, inteligenta, munca şi un câştig pentru învăţare, Maestrul Le Sang a depăşit foarte bine dificultăţile sale fizice şi extrem de disciplina a îmbunătăţit arta sa marţiala. După numai câţiva ani de formare, Marele Maestru Nguyen Loc l-a recomandat a fi unul dintre instructorii Vovinam din Ha Noi. De atunci, el a urmat respectuos pe Marele Maestru Nguyen Loc care a predat Vovinam in toata tara si îl trata nu numai ca un profesor, dar, de asemenea, ca pe un fratele al său True Blood.
În 1954, el la urmat pe Marele Maestru Nguyen Loc la Saigon. În conformitate cu Marele Maestru Nguyen Loc ca orientare, Maestrul Le Sang a deschis mai multe şcoli de Vovinam. Când Marele Maestru Nguyen Loc sa îmbolnăvit în 1957, Maestrul Le Sang a continuat să predea şi sa deschida mai multe şcoli. În aprilie 1960, înainte de moartea sa, Marele Maestru Nguyen Loc la pronunţat oficial pe Maestru Le Sang ca următorul Mare Maestru de Vovinam Viet Vo Dao.
Datorita mediului social şi politic al anilor 1960 în Vietnam, Marele Maestru Le Sang nu a avut nici o alegere, doar să părăsească Saigonul şi sa căutat de lucru la Buon Me Thuột. La sfârşitul anului 1963, când guvernul vietnamez a permis re-deschiderea disciplinelor de arte marţiale, Marele Maestru Le Sang a revenit la Saigon. El a reluat, întărit şi extins Vovinam-ul cu ajutorul prietenilor săi colegi şi discipoli de Vovinam.
Ca un discipol perceptiv şi inteligent dupa Marele Maestru Nguyen Loc, Marele Maestru Le Sang nu numai ca si-a însuşit competenţe tehnice, dar el a înţeles pe deplin şi ideologia Vovinam-ului precum şi filosofia sa de viaţă. Cu determinare si suport complet printre discipolii Vovinam, Marele Maestru Le Sang a răspândit pe scară largă invataturile de Vovinam Viet Vo Dao. El a continuat să extindă ca Marele Maestru Nguyen Loc principiile şi atitudinile faţă de umanitate. Aceste principii includ "să trăiască pentru sine, pentru a ajuta pe alţii trăi şi de a trăi pentru alţii." Un discipol Vovinam nu numai ca înţelege cum să trăiască un stil de viata pozitiv, dar el trebuie să aibă un sentiment de responsabilitate a asista şi sprijini pe alţii care sunt în nevoie precum şi având dorinţa de sacrificiu pentru binele omenirii. Nu numai că Marele Maestru Le Sang a continuat învăţăturile de la Marele Maestru Nguyen Loc, dar el a dedicat viaţa sa pentru a studia în continuare, cercetat şi avansa in artele marţiale, disciplina de Vovinam Viet Vo Dao din întreaga lume. Sub conducerea sa, Vovinam sa răspândit şi extins dincolo de Vietnam în Franţa în 1973. Ca o durată de viaţă a contribuţiilor sale, Marele Maestru Le Sang, Vovinam Viet Vo Dao a circulat si sa răspândit la mai mult de 40 de ţări din întreaga lume, care transportă tradiţii şi culturi din Vietnam.
Dincolo de responsabilităţile sale cu Vovinam, Marele Maestru Le Sang, de asemenea, a participat şi a organizat mai multe birouri cu diferite organizaţii. El a fost un individ multi-talentat si bine versat. Multe dintre poeziile sale au fost transformate în muzică. El a fost un om grijuliu şi simplu, care a ajutat de multe ori pe prietenii lui şi pe ceilalţi din jur. El a învăţat din toată inima elevii săi cu dragoste şi iertare. El a fost un fiu cuminte la părinţii săi.
Deşi anul trecut a fost o provocare din punct de vedere fizic pentru Marele Maestru Le Sang, el a fost mental pregatit şi optimist. El si-a continuat atribuţiile sale şi responsabilităţile. El a trecut oficial conducerea sa la organizaţiile nou infiintate constând din maestrii de rang înalt.
Condiţiile de viaţă, un stil de viata unic, fără responsabilităţi familiale, înrudit cu lectura şi care a înţeles filosofia Orientului, Marele Maestru Le Sang este singurul succesor adevărat admirabil şi respectuos faţă de Marele Maestru Nguyen Loc. Cu talentul său şi a principiilor etice, Marele Maestru Le Sang si-a dedicat întreaga viaţă pentru a păstra, continue şi dezvolta arta martiala disciplina Vovinam Viet Vo Dao.
Din păcate, după mulţi ani de lupta cu bolile sale, Marele Maestru Le Sang a murit pe 27 septembrie 2010. El avea 91 de ani. Moartea sa marcheaza o pierdere enormă pentru lumea de arte martiale, mai ales pentru toti practicantii de Vovinam Viet Vo Dao de pe glob.