11 octombrie 2015

Võ Sư Chánh Chưởng Quản Nguyễn Văn Chiếu - 10 Dang






In data de 27 septembrie 2015, la Tổ Đường Vovinam, a avut loc a cincea comemorare a Maestrului Patriarh “Võ Sư Chưởng Môn Lê Sáng”, cu participarea maestrilor consiliului de conducere/management a Federatiei de Vovinam Việt Võ Đạo, presedintelui Federatiei de Vovinam, a maestrilor si a instructorilor din Vietnam si din judetele din provincia Ho Chi Minh. Cu aceasta ocazie, ca urmare a propunerii unanime a maestrilor consiliului de management a federatiei de Vovinam Việt Võ Đạo, I se inmaneaza lui Võ Sư Chánh Chưởng Quản Nguyễn Văn Chiếu centura alba “Bach Dai”, rezervata liderului stilului Vovinam Việt Võ Đạo, conform hotararii Maestrului Võ Sư Chưởng Môn Lê Sáng din 31 Martie 2010, care a consacrat Hội Đồng Võ Sư Chưởng Quản Môn Phái. Noua centura este recunoasterea bine meritata a eforturilor de conducere si dezvoltare sustinute in ultimele decenii in vederea promovarii si organizarii stilului Vovinam la cel mai inalt standard din Vietnam.
Un extras din “Regulamentul consiliului de management al maestrilor stilului Vovinam Viet Vo Dao,intocmit de Maestrul Patriarh “Chưởng Môn Lê Sáng” (semnat pe 31 Martie 2010):
“De la crearea stilului Vovinam Việt Võ Đạo de catre raposatul mare maestru Nguyen Loc, am intampinat si suisuri si coborasuri si am trecut prin perioade solicitante. Insa stilul nostru le-a depasit pe toate si s-a dezvoltat nu numai acasa ci si in strainatate; acest lucru reflecta aportul semnificativ pe care Vovinam il aduce omenirii si a fost posibil numai datorita eforturilor si hotararii de care au dat dovada toti maestrii si instructorii nostri. Pentru a dezvolta acest stil in conformitate cu cele trei obiective si cinci convingeri ale noastre, trebuie sa adaptam modul in care federatia este condusa si organizata. Acum ca acest stil s-a dezvoltat nu numai in tara de origine ci si in strainatate, trebuie sa schimbam modul de organizare, care a devenit invechit. De aceea, sub responsabilitatea care imi revine ca Maestru Patriarh privind viitorul federatiei, numesc prin acest document noul comitet de organizare. Acest comitet de organizare, care va fi denumit “Consiliul de management al maestrilor federatiei de Vovinam Việt Võ Đạo” va inlocui organizatiile de pana acum. Seful consiliului de management al maestrilor este conducatorul federatiei noastre si va fi numit “Chánh Chưởng Quản”. Prin urmare, denumirea “Chưởng Môn nu va mai fi folosita in viitor. Astfel, numele “Sáng Tổ Nguyễn Lộc” (Maestru fondator Nguyễn Lộc) si “Chưởng Môn Lê Sáng” (maestru patriarh Lê Sáng) vor ramane asociate cu alte perioade specifice din istoria federatiei noastre.”